genavendelse af genbrugsgips

Mindre kul - mere genbrug

Efterhånden som de kulfyrede kraftværker lukker en efter en, bliver mængden af FGD-gips sjældnere og transportvejen længere. Dette gør lokalt udvundet genbrugsgips til et attraktivt råmateriale.

I Kent valgte Knauf UK at samarbejde med det førende lokale affaldshåndteringsfirma Countrystyle Recycling, som er i stand til at levere betydelige mængder af genbrugsgips.

Countrystyle Recycling satte deres lid til ReTec, som er en pioner i genanvendelse industrien med stor erfaring inden for genbrugsgips, til at konstruere, bygge og idriftsætte det nye anlæg.

Fra affald til ressource

Kvaliteten og renheden af den genanvendte gips er afgørende for genanvendelsesgraden af inputmaterialet og dermed for systemets økonomi.

Kvaliteten af inputmaterialet er en afgørende faktor, og som førende aktør på dette område, vidste Countrystyle Recycling, hvordan de skulle håndtere deres affaldsinput. Efter indledende inspektion ved aflæsning føres materialet ind i en forneddeler, der gør det muligt at forberede store gipsplader til en transportegnet størrelse. Et 6-mands stærkt team plukker manuelt urenheder fra affaldsstrømmen, primært træ, plast og inerts.

Derefter kommer knusning, valsning og sigtning af materialet.

En af de største udfordringer med genanvendelse af gipsplader er at finde den optimale balance i knusning og valsning: Processen skal være kraftig i knusning, adræt til at håndtere forurenende stoffer, men blid nok til ikke at skære papiret i stykker. ReTec gipsvalse RGV22/1000, med sin mekanisk justerbare belastning på op til 10 tons og 2 mod hinanden roterende valser på Ø600, er udviklet specielt til at arbejde i gipsgipsplader og til at levere unikt på disse parametre.

 

Administrerende direktør hos Countrystyle Recycling, Mr. Chris Howard udtaler:

"ReTec kom ind med en overbevisende løsning lige da vi havde brug for det. De har været meget professionelle i alle faser af projektudførelsen, og vi er glade for at kunne levere betydelig mængde gipspulver af højeste kvalitet til vores kunde i mange år fremover".

 

Her kan du download casen med flere billeder: Countrystyle Recycling

Vil du vide mere om ReTec gipsrecycling, er der her link til info på hjemmesiden: ReTec gipsrecycling

Vær et skridt foran...