Neddeling af afskær anvendes til opvarmning

Dansk Eksport Emballage køber UNTHA neddeler

I 2016 valgte Dansk Eksport Emballage at købe en neddeler fra ReTec Miljø, og det viste sig at være en rigtig god investering. Der er nemlig tale om cirkulær økonomi, hvor produktionsspildet genanvendes til varmeenergi.

Dansk Eksport Emballage i Føvling er specialister i at producere emballageløsninger, som gør alle tænkelige produkter klar til forsendelse. Ved produktionen af trækasser, kan det ikke undgås, at der kommer træspild, når trælængder skæres op.
Jo større en virksomhed bliver, desto mere fokus bliver der også på industriaffaldet. Der skal føres regnskab og det skal kunne dokumenteres, hvorledes det er blevet bortskaffet. Affald fra virksomheder anbringes typisk i en container, og alt efter virksomheden størrelse og produktion, bestilles der tømning op til flere gange om ugen. Bortskaffelsen koster både tid, penge og CO2.

Direktør og grundlægger Thommas Jensen, Dansk Eksport Emballage, har hvert år indkøbt flis til opvarmning, men det sluttede i 2016. Her investerede han nemlig i en neddeler af mærket UNTHA LR 520, som blev opstillet ved deres sav.

Opvarmning med produktionsspild

På udsugningen fra saven er neddeleren blevet tilsluttet. Det betyder, at medarbejderen ved saven nu i en arbejdsgang kan sørge for, at afskæret kommer over i neddeleren, hvor det neddelte træ suges videre i systemet, der ender i to store siloer på 250 m3. Firmaets faciliter på 3500 m2 opvarmes nu med eget spildmateriale og Thommas køber ikke længere flis hjem til opvarmning.

”Jeg er imponeret over, hvor let det var at tilkoble maskinen. Vi havde ikke engang behov for at bolte den fast i gulvet, hvilket er et stort plus. Det vigtigste ved investeringen i neddeleren er dog, at jeg siden ikke har indkøbt flis til opvarmning og dermed sparer 35.000 kr. om året. Det er dejligt at kunne udnytte, hvad der egentligt er spildmateriale og på den måde også samtidig være selvforsynende med varme”, fortæller en tilfreds Thommas Jensen.

”Det er altid skønt at kunne tilbyde løsninger, som skaber værdi. Kunden er tilfreds, når gevinsten tydeligt ses økonomisk og det glæder mig, når jeg kan være med til at bidrage med en løsning, som også er til gavn for miljøet, fortæller salgskonsulent Johan Thyssen, ReTec Miljø.

Vil du vide mere UNTHA’s neddelere? Så se mere på siden her

Viden om Dansk Eksport Emballage

Siden 2009 har Thommas Jensen stået i spidsen for sin virksomhed. Han er en mand, som ser muligheder både for kunderne, sin forretning, men også for miljøet. I dag er der 12 ansatte og inden længe vil der komme et aftenhold til, simpelthen for at kunne udnytte kapaciteten bedst mulig.
Dansk Eksport Emballage er specialister i at producere emballageløsninger i træ, som gør alle tænkelige produkter klar til forsendelse. Et typisk produkt, som er klar til forsendelse, står på en træramme. I nogle tilfælde fastgøres der en træramme øverst og siderne beskyttes af plastfolie. Formålet med emballagen er, at produkterne ikke bliver beskadiget under transporten.

Download som pdf

Vær et skridt foran...