Genanvend mineraluld - ReTec

Materialer oparbejdes til videre genbrug hos RGS Nordic

Siden 2013 har RGS 90 A/S komprimeret mineraluld til videre genanvendelse. Dette sker ved hjælp af ReTec Mineraluldrecycler. Når der arbejdes, kører maskinen konstant. Det fungerer bare og vi er tilfredse, fortæller afdelingsleder Jens Rasmussen hos RGS 90, Kolding.

ReTec Mineraluldrecycler

Blandet mineraluld fyldes i tragten som komprimeres gennem et pressekammer. I sigten løsnes materialet, hvor plast og andet materiale, som er større end 20 mm sorters fra.

Resten af det endelige output transporteres videre på et transportbånd med en magnet tromle, som frasorterer søm og skruer fra det rene output, som har en størrelse på 0-20 mm.

Kapaciteten kan variere alt efter mængden af affaldsstoffer - jo renere, jo bedre.

"Når der arbejdes, kører maskinen konstant. Det fungerer bare og vi er tilfredse", fortæller afdelingsleder Jens Rasmussen hos RGS Nordic, Kolding.

Maskinen har snart kørt 1500 tons uden stop. Det betyder, at det er tid for et serviceeftersyn. Her er man lidt spændt på at se, hvordan det ser ud med hensyn til slidtage. 

Maskinen står i en lukket hal, hvilket er ret vigtigt. Havde den stået på en plads i det fri, ville det nærmest være umuligt at holde styr på det frasorterede materiale, da det med lethed ville blæse væk.  

 

Download casen her

Vil du vide mere om mineraluldsrecycleren er det muligt her

Vær et skridt foran...