Flaskeknuser - ReTec Miljø

ReTec flaskeknuser ordner resterne fra Europas længste bar

Siden begyndelsen af januar 2013 har en ReTec flaskeknuser været installeret i restaurantbygningen Vulkan i Oslo. Her findes blandt andet 3 hoteller, 25 spisesteder og 8 barer, hvoraf den ene er Europas længste.

Flaskeknuseren, der er solgt via ReTecs samarbejdspartner i Norge, Alles Miljø AS, knuser dagligt indhold fra 10 stk. beholdere af 140 L. Flaskerne varierer i størrelse, lige fra små mineralvand på 0,25 L til store Magnum champagneflasker.

Beholderne fyldes i flaskeknuseren via en integreret spandevender, som løfter beholderne op i tragten. Herfra falder flaskerne ned i selve anlægget og knuses til små stumper.

Volumenreduktion

Når der er så mange spise- og drikkesteder samlet under ét tag, medfører det også en hel del flasker. Selv om lageret er stort, er det ikke stort nok til at kunne opbevare både fyldte og tomme flasker i længden. Formålet med maskinen er dermed helt enkelt volumenreducering, frigivelse af plads og reducere bortskaffelsesomkostningerne, og ifølge Vidar Lensberg hos Alles Miljø er "kapasiteten bra og kunden er veldig fornøyd".

Vær et skridt foran...