JENZ BA 1016 sønderdeler - ReTec

Hurtigtgående sønderdelere og bioneddelereJENZ logo

Tyske JENZ producerer hurtigtgående sønderdelere og bioneddelere til ethvert formål, og vi hjælper dig gerne med at finde præcis den maskine, der matcher dine behov. 

JENZ sønderdeler

JENZ producerer hurtigtgående sønderdelere til kompostering af grønt affald. En sønderdeler, også kaldet en bioneddeler, kan neddele bioaffald, træstammer, haveaffald, bark, organisk affald, rødder og gammelt træ. Den aggressive højdejusterbare indtræksvalse sikrer i samarbejde med indføringsbåndet, at materialet trækkes effektivt ind i maskinen og derefter neddeles. En JENZ sønderdeler kan anvendes til produktion af både flis og kompost. Dette er muligt, da man kan udskifte værktøjerne på rotoren, så man enten kører med hårdmetalhoveder eller flisknive.

Biomasse er en all-rounder blandt de regenerative energikilder i fremtiden. Mens vind, vand og solenergi normalt kun kan omdannes til elektricitet, kan biomasse ovenikøbet også omdannes til varme og brændstof. Teknologien til at kunne udnytte værdien og energien 100 % er dog fortsat i startfasen; En bioneddeler kan dog gøre det nemmere at få fat i energien ved at neddele og homogenisere det grønne affald og dermed forberede det til kompostering samt gøre det nemmere for biogas processen at få ordentligt "fat". Dette er muligt takket være de brede, løse og faste slagler, som findeler og åbner det grønne affald, f.eks. de lange halmstrå/dybstrøelse, samt, at der kan benyttes et specielt sold med påsatte tænder. Det færdige substrat kan dermed nemt snegles over i fermentereren, blandes med den eksisterende biomasse og bidrage til en hurtigere forgasning.

Sønderdelerne /bioneddelerne kan fås både som dieseldrevne og elektriske versioner og kan afhængig af materialet og fødemetoden klare en kapacitet på op til 300 tons i timen. De er meget robuste, og da de er udviklet til haveparkaffald og andet affald kan de til en vis grad håndtere fremmedlegemer som sten osv.

Læs mere om sønderdelerne her: Biosønderdeler familien BA

Klik her for at blive linket videre til JENZ’s hjemmeside.

 

Den skræddersyede sønderdeler med JENZ Individuel

Du kan nu få tilpasset din sønderdeler eller bioneddeler til lige præcis dine behov og ønsker. Læs mere om mulighederne ved JENZ Individuel her: JENZ Individuel

 

Løsninger af høj kvalitet

JENZ maskinerne er kendetegnet ved løsninger af høj kvalitet. Siden firmaet blev grundlagt har det leveret over 3000 maskiner på verdensplan. JENZ er en familieejet virksomhed, hvor man idag arbejder i 4. generation. 

Sønderdelerne produceres CO2-neutralt på JENZ-fabrikken i Petershagen i Tyskland. Deres eget biomassevarmeanlæg leverer den krævede varmeenergi, og træet stammer fra skovene i omegnen. Desuden har de solcelleanlæg på deres tage, som forsynes både produktionen og administrationen med 100 % ren og miljøvenlig strøm.

 

100 års udvikling

JENZ´s historie går tilbage til 1921, hvor firmaet startede med bygning af hestevogne, små landbrugsmaskiner og almindeligt smedearbejde i byen. Siden 1959, hvor de byggede deres første stationære hugger, har virksomheden fokuseret herpå og udvikler og forbedrer løbende deres maskiner. 

Senest har de forbedret neddelingsteknikken i deres sønderdelere BA 916 og BA 926 og introduceret deres kraftigste sønderdeler til dato, BA 1016 med 812 hk.

Video

JENZ BA 916 D AGRAR - specielt til roer, dybstrøelse, halm og grønt affald:

 Video om den nye sønderdeler BA 916:

Firmapræsentation JENZ

Kompakt biomasseforberedelse med BA 615 D:

Mobil bioneddeler til biomasse, BA 915 D:

Har du flere spørgsmål til maskinerne?

- eller andre produktspecifikke ønsker, bedes du venligst kontakte følgende medarbejdere:

Peter Ry Schmidt

Peter Ry Schmidt

Salgskonsulent

Mail: prs@retec.dk
Mobil: +45 4091 5946

Vær et skridt foran...