Neddeler Untha RS serie - ReTec

Ny og forbedret generation af Untha RS-neddelere 

UNTHA har præsenteret en ny og forbedret version af deres fire-valsede neddeler på IFAT 2024 i München – den fjerde generation af deres kendte RS-serie.

Ny Untha RS serie af 4 valsede nedelere - ReTec

Den nyeste version af denne populære stationære shredder har et nyt design med valgfri farve på tragten. Den er bygget med en stærkere, belastningsbar konstruktion, som forlænger maskinens levetid. Der er også 3- farvet LED-lys, der viser maskinens driftsstatus.

RS-serien er kendt for sin præcise partikelstørrelse og høje kapacitet. Små forbedringer i soldet samt i knivsættets symmetri reducerer nu brodannelser og forbedrer ydeevnen yderligere.

Alle modellerne har nu det kendte direct drive, hvilket betyder færre sliddele og nemmere vedligeholdelse. Det integrerede quick change system til sold øger en eventuel udskiftning af soldet med 30%. Servicen er nemmere og kræver ikke specialværktøj, hvilket igen forbedrer operatørens arbejdsforhold og øger maskinens oppe-tid. Støjniveauet er reduceret med 8%, så det nu kan være helt nede på 74dB(A).

RS - udskiftning af sold - ReTec

Den forbedrede elektronik suppleres af en ny touchskærm med en intuitiv interface, som gør det lettere at diagnosticere og løse fejl. Maskinen har også en integreret tæller for driftstimer. Styringssystemet lever desuden nu op til EN 13849-1 sikkerhedsstandarder. Maskinen kan overvåges proaktivt med UNTHAs software, GENIUS. Det er desuden også muligt at bestille reservedele via portalen.

Der er også ekstra funktioner tilgængelige i UNTHAs nye 'tech pack'. Disse inkluderer en mere robust mekanisk tætning for at beskytte lejerne, slidplader for ekstra modstandsdygtighed overfor aggressive/vanskelige materialer, og digital overvågning af olieniveauet med automatisk afbrydelse. Som en option tilbydes forspændte knive (for at undgå skader fra ikke-neddelbare materialer) og akselventilation (for at holde knivsystemet rent).

 

Oversigt over ændringer / optioner i RS-serien:

Udstyr RS30 RS40 RS50 RS60 RS100
Direct drive
- En forskudt opstart af de to motorer reducerer  strøm- og effektspidser.
- Det enkle design af motorenheden reducerer modtageligheden for fejl og minimerer vedligeholdelsesomkostningerne.
 o o o o o
Tech pack
- Mekanisk forsegling af løse og faste lejer, beskytter mod fine partikler og væsker
- Nemt udskiftelige slidplader i knivkammeret, beskytter mod støbedele fra inputmaterialet
- Elektronisk overvågning af olieniveau, auto. nedlukning i tilfælde af lækage eller kritisk olieniveau
Option Option o o o
Forspændte knive
- En pladefjeder holder knivene forspændte, bedre beskyttelse af dem samt akslerne i tilfælde af maskinstop grundet en ikke-neddelbar genstand
- Option Option Option Option
Akselventilation
- Forlænger levetiden af aksler og knive, når komprimeret luft fjerner fine partikler, væsker og gasser fra åbningen mellem aksel og knive (ifm. fremmedlegemer)
- Option o o o
Automatisk centralsmøresystem Option Option Option Option Option
Motorafdækning inkl. LED lys
- Letvægtskonstruktion, der beskytter mod støv og faldende dele
- Fleksible og UV-bestandig
- 3-farvet LED lys til angivelse af maskinstatus
Option Option Option Option Option
Display
- 5" HMI TFT 800x540, 64K farver til brugervenlig og intuitiv betjening (selv med handsker)
- Nem analyse af fejl og afhjælpning heraf
o o o o o
Energimodul
- Real time måling af strøm-, spænding- samt energiforbrug samt omkostningsberegninger i forbindelse hermed
o o o o o
Genius + fjernsupport
- Real time overvågning af neddeler og kritiske komponenter, sender fejlmeddelelser og notifikationer direkte til tlf, tablet eller pc
- Giver mulighed for at øge oppetid, kapacitet og effektivitet
- Fuld adgang til statistikker, trends og analyser
Option Option Option Option Option
Maskinramme
Inkl. quick change system
Option Option Option Option Option
Fræsede riller
til akselventilation og rør til centralsmøresystem
o o o o o

o standard       - ikke tilgængelig

 

Untha RS30/RS40 neddeler

Neddeler Untha RS40 - ReTec

 Et overblik over dine fordele:
- Robust og kompakt konstruktion
- Høj oppetid og proces stabilitet
- Modstandsdygtig overfor fremmedlegemer
- Lav vedligeholdelse

 

 

 

  RS30 RS40
Motor, kW 11/15/22 30/37/44
Åbning, mm 450 x 600 750/1000 x 700
Fraktionsstørrelse, mm
(afhængig af sold)
15 - 40 15 - 40

Begge modeller er især kendetegnede ved, at de har en høj oppetid og proces stabilitet. Derudover har de et funktionelt design og er yderst effektive. En speciel fordel ved RS30/RS40 er, at de har et kontinuerligt homogent output, hvilket dermed gør dem særligt velegnede, når outputtet skal behandles downstream. De udskiftelige sold gør det nemt at opnå en anden fraktionsstørrelse, hvis der skulle være brug herfor. Generelt kan RS30/RS40 både benyttes som en stand-alone løsning eller indgå i et anlæg.

De langsomtgående 4-valsede neddelere er meget modstandsdygtige overfor fremmedlegemer og kræver kun meget lidt vedligeholdelse. Derudover bevirker den specielle indtræksteknik, at der ikke er brug for en ipresser, hvilket igen reducerer vedligeholdelsen samt omkostningerne.

Untha RS30/RS40 er meget fleksible og kan bruges til mange forskellige materialer, såsom papir, pap, fortrolige data, harddiske, telefoner, plastik, læder, emballager, film, tekstiler, metalspåner, hospitalsaffald (kanyler, medicinsk affald mv.), grønt affald, madaffald, slagteriaffald osv. 

Brochure
Untha RS30/RS40 

 

RS50/RS60/RS100 neddeler

Neddeler Untha RS100 - ReTec

En oversigt over dine fordele:
- Til særligt vanskelige materialer
- Meget kompakt og robust design
- Høj oppetid og proces stabilitet
- Lavt støjniveau og støvemissioner

 

 

 

  RS50 RS60 RS100
Motor, kW 44/50/60 60/74 110/150
Åbning, mm 750/1000/1230 x 700 1000/1200/1440 x 860 1200/1500 x 1200
Fraktionsstørrelse, mm
(afhængig af sold)
15-40 20-100 20-200

Untha RS50, RS60 og RS100 modellerne er igennem årenes løb afprøvet i forskellige forhold, og er karakteriseret ved at være yderst pålidelige og besidde en enestående evne til at kunne neddele materialer, som i manges øjne betragtes som meget svære at neddele. De er robuste, gennemtestede og leverer en homogen vare - hele tiden. Derudover er neddelerne lette at vedligeholde og har et lavt støjniveau. 

RS-modellerne kan individualiseres, således at maskinen matcher præcist med dét behov man har. Det kan f.eks. være hastigheden, moment, knivsystem og/eller sold. Derudover kan de udstyres med f.eks. magnet, bånd, kundetilpassede tragter/rammer, ipresser og centralsmøringssystem. Fælles er dog, uanset konfiguration, at de er egnede til en kontinuerlig drift og er nemme at integrere i et eksisterende anlæg.

I modsætning til hurtigtgående neddelere, er disse 4-valsede og langsomgående shreddere meget modstandsdygtige overfor fremmedlegemer. Det betyder, at såfremt et fremmedlegeme rammer en kniv, stopper maskinen med det samme. Dette forhindrer ikke kun skader på knivene, men giver også mulighed for at reversere gentagne gange og dermed få bugt med materialet. I kombination med quick change systemet, som tillader hurtig udskiftning af soldet uden brug af specialværktøj, giver det sikkerhed for en høj oppetid og nem betjening.

RS50/RS60/RS100 neddeler et meget bredt udvalg af materialer, heriblandt bilpaneler, instrumentbrætter, batterier, tindåser, elektronikskrot, eternitplader, springmadrasser, film, metaller, pap, papir, opvaskemaskiner, ovne, gummiaffald, køleskabe, emballager, tekstiler, værkstedsaffald, medicinsk affald osv. 

Brochure
RS50/RS60/RS100/RS150 

 

Har du flere spørgsmål til maskinerne?

- eller andre produktspecifikke ønsker, bedes du venligst kontakte følgende medarbejdere:

Hans Jacobsen

Hans Jacobsen

Salgskonsulent

Mail: hhj@retec.dk
Mobil: +45 4412 8112

Vær et skridt foran...