Metal sortering

Maskin-nyhed fra Redwave: XRF Fine til finsortering af metaller 4-25 mm

REDWAVE har introduceret en ny XRF-optisk sorteringsmaskine til metaller i størrelsen 4-25 mm. Denne maskine er i stand til præcist at opdage og sortere en blanding af ikke-jernholdige metaller og generere output af høj kvalitet såsom ren kobber, messing, zink og ædelmetalfraktioner. I modsætning til traditionelle sorteringsmaskiner, der bruger et sliskesystem, anvender REDWAVE-maskinen et unikt båndsystem, der er udviklet ud fra deres egen ekspertise og viden. Dette båndsystem giver maksimal præcision og er særligt fordelagtigt ved sortering af fine metaller, da de kan identificeres præcist og sorteres korrekt.

Båndsystemet har mange fordele i forhold til sliskesystemet, især når det drejer sig om håndtering af fine, små og runde materialer.

XRF båndsystem XRF sliskesystem
Optimal til små og rullende dele (4-25 mm) Optimal til større dele (fra 25 mm) 
Ensartet bevægelse resulterer i delenes uændretdehastighed og position - mulighed for præcis sortering Det er udfordrende at kontrollere de små deles glidebane. Hyppige ændringer i hastigheden og positionen kan reducere outputtets kvalitet og renhed 
Båndet forhindrer materialet i at "kliste fast" Små fine materialer kan klæbe til slisken
Kontollérbar bane sikrer præcis sortering Uforudsigelig projektion af de små materialer giver upræcise resultater 
Høj præcision og performance i finsorteringen af fine, små og runde dele Høj præcision og performance ved grove materialer 

Den nye sorteringsmaskine er designet med nem vedligeholdelse og tilgængelighed i tankerne. Udskiftning af båndet kan udføres hurtigt og enkelt. Se blot denne video:

REDWAVE XRF Fine-maskinen er udstyret med flere energibesparende ventiler, der er optimeret for at sikre maksimal præcision ved sorteringen. Maskinen har også en innovativ sensorteknologi, der giver hurtige scanhastigheder, høj opløsning og præcis materiale-detektion. Denne teknologi gør det muligt at sortere blandede fraktioner af fine skrotmetaller på en effektiv og automatisk måde.

I dag bliver blandede fraktioner af fine skrotmetaller ofte sendt til asiatiske lande. Men ved at adskille almindelige metaller og ædelmetaller fra blandingen og sælge dem individuelt kan metalgenanvendere opnå betydelige økonomiske fordele. Brugen af sensorbaserede sorteringsmaskiner baseret på røntgenfluorescens (XRF) gør det muligt at sortere ren metal i stor skala.

Metalsortering med XRF-sorteringsmaskiner og genindvinding af metaller fra industriaffaldsforbrænding, skrotbiler og andre ikke-jernholdige metaller øger værdien af metalelementerne og giver en hurtig tilbagebetaling af investeringen.

Der er en øget interesse for XRF-sorteringsteknologi på grund af den aktuelle høje efterspørgsel efter metaller og stigende metalpriser. Denne teknologi hjælper med at forbedre effektiviteten, kvaliteten og omkostningseffektiviteten af genanvendelsesprocesser og bidrager samtidig til miljøbeskyttelse. Ved at sortere fine materialer præcist sikrer XRF-teknologien, at slutprodukterne er af høj kvalitet med færre urenheder. Dette fører til mere effektiv metalgenanvendelse og højere priser for metalgenanvendere.

REDWAVE's nye sorteringsmaskine bidrager ikke kun til maksimering af metalgenanvendelsens potentiale, men også til skabelsen af en mere bæredygtig og miljøvenlig verden.

Læs mere om Redwave optisk sortering her.

Vær et skridt foran...