UNTHA 50 års jubilæum

50 års pålidelighed: tradition som en fremtidsstrategi

UNTHA starter jubilæumsåret med banebrydende innovationer

2020 er et meget specielt år for vores østrigske samarbejdspartner UNTHA, som fremstiller maskiner til neddelingsindustrien. For 50 år siden blev firmaet grundlagt i Kuchl ved Salzburg og siden er det vokset sig til en af de førende producenter af neddelingsudstyr. I år vil denne store milepæl blive hyldet med en række innovationer, der viser vejen for fremtiden. 

GENIUS har sit eget sind

GENIUS, tilstandsovervågningsværktøjet, der er blevet udviklet fra bunden af UNTHA, er ”hjernen” bag alle neddelere. I princippet kan GENIUS integreres i enhver UNTHA-enhed, som samler alle de oplysninger, brugerne har brug for.

Drifts- og procesdata, såsom energiomkostninger, temperatur eller overvågning af proceskritiske komponenter kan tilgås direkte, i real-time, online og ved hjælp af en hvilken som helst slutenhed. Dette er ikke kun praktisk for brugerne, men reducerer også ikke planlagte og dyre driftsstop, hvilket dermed øger tilgængeligheden og produktiviteten.

Enhver forekommende fejl indikeres straks, hvilket gør fejlfindingen lettere. Andre fordele for brugeren inkluderer tidlig registrering af afvigelser og foranstaltninger til procesoptimering. Data præsenteres i et klart og brugervenligt format i kundeportalen ”My UNTHA”. 

2-valset neddeler ZR2400

Prototypen ZR2400 er en ny 2-valset neddeler til behandling af affald og metaller. Denne type neddeler er designet til specielt grov forneddeling og høje kapaciteter for at opnå optimeret outputmateriale til videre sorteringsprocesser.

ZR2400 drives af det velafprøvede og energieffektive UNTHA Eco Drive. To knivsystemer kan anvendes til effektiv neddeling af de forskellige materialer. ZR2400 neddeleren fås i en stationær og en mobil version, hvilket giver brugerne maksimal fleksibilitet.

RC knivsystem

UNTHA har med RC knivsystemet til XR-klassen udviklet en innovativ knivgeometri med forbedrede indtrækegenskaber, der muliggør høj kapacitet og homogent outputmateriale. Det robuste knivsystem er designet til forneddeling af særligt voluminøse materialer med højt indhold af fremmedmaterialer.

50 år med UNTHAUnthas grundlægger

Det hele startede med en lille ingeniørvirksomhed med 5 ansatte. Succeshistorien med UNTHAs neddelingsteknologi startede, da den lokale SPAR købmand, Hr. Hasenbichler, forespurgte på en løsning til neddeling af sine træ- og papkasser. Anton Unterwurzacher gik herefter i gang med at konstruere sin første neddeler, nogensinde, til dette formål. Grundlæggeren af UNTHA, en født opfinder og i dag betragtet som pioneren inden for neddelingsteknologien, udviklede verdens første 4-valsede neddeler med sold og fik globalt patent for sin opfindelse i 1983.   

Navnet ”UNTHA” er baseret på navnene på Unterwurzacher og Hasenbichler. I dag har UNTHA 250 ansatte. Med datterselskaber i Tyskland, Storbritannien, USA og Polen samt et globalt salgsnetværk er virksomheden aktiv i mere end 40 lande på alle kontinenter og rangere dem blandt verdens førende producenter inden for denne voksende, fremtidsorienterede industri. 

Læs mere om UNTHAs produkter her:   UNTHA shredding technology

Vær et skridt foran...