Forbehandlingsanlæg - KOD - ReTec

Smicon logo

Forbehandlingsanlæg til organisk affald

ReTec har stor erfaring i at bygge forbehandlingsanlæg som turn-key løsninger.

Alle anlæg bliver tilpasset efter kundens behov og ønsker, men indeholder ofte en buffertank til husholdningsaffald, en snegletransportør, hjertet i anlægget - en SMIMO bioseparator, slurry pumper, transportbånd til reject, automation, installation, idriftsættelse samt træning. 

Fokus på madaffald

Sortering støder vi på dagligt. I vores private husholdninger er kommet ekstra fokus på madspild, men det kan nok ikke helt undgås, at der i husholdningen vil være et lille behov for at komme at med diverse biologiske rester. Derfor bliver det efterhånden mere almindeligt, at resterne fra tilberedningen af mad skal indsamles. Fordelen ved at frasortere madaffald er, at det øvrige affald forbliver mere rent og tørt og kan derved lettere genanvendes. 

Hvad sker der med husholdningsaffaldet?Biogas fra madaffald

Fra madaffald til biogas
Endnu er det forskelligt fra kommune til kommune, hvordan indsamlingen af kildesorteret organisk dagrenovation (KOD) foregår. Nogle steder samles køkkenaffaldet i plastposer andre steder i papirposer. Alfa og omega i hele denne snak om organisk affald er, at indholdet - hvad enten det er en pose af plast eller papir - indeholder så lidt plast som over hoved muligt. Ideelt er det, hvis den dårlige agurk er befriet fra plasten - det samme med resten af tunsalaten, som har overskredet sidste anvendelsesdato. Derimod vil den "store" ydre pose af papir eller plast med lethed blive frasorteret, når det organiske husholdningsaffald kommer videre i forløbet - gennem en bioseparator - hvor pulpen vil være klar til yderligere behandling i biogasanlægget.

SMIMO bioseparator   

Hollandske SMICON fremstiller bioseparatorer, der anvendes til husholdningsaffald. Maskinen separerer affaldet samtidig med at emballagen bliver frasorteret, på den måde opnår brugeren en ren biomasse uden plast osv.

Smicon leverer i dag maskiner til en række forskellige industrier her i blandt fødevareindustrien, hvor Smicons maskiner indgår i genanvendelsen af restprodukter.

  • Velegnet til emballerede og uemballerede levnedsmidler
  • Mindre strømforbrug pr. m3
  • I stand til at håndtere større produkter
  • Et godt slutprodukt med minimalt indhold af restemballage

 

Brochurer

Download brochure om Smicon her

Download omtale fra Eskilstuna Energi & Miljö her

Video

SMIMO 120 Bioseparator

Har du flere spørgsmål til maskinerne?

- eller andre produktspecifikke ønsker, bedes du venligst kontakte følgende medarbejdere:

Kjeld Jensen

Kjeld Jensen

Ejer

Mail: kje@retec.dk
Mobil: +45 4063 2226

Peter Ry Schmidt

Peter Ry Schmidt

Salgskonsulent

Mail: prs@retec.dk
Mobil: +45 4091 5946

Bart Lansink

Bart Lansink

After Sales Service

Mail: bla@retec.dk
Tlf: +45 7370 9250

Tilmed dig nyhedsbrevet