Forbehandling af madaffald - ReTec

Smicon logo

Forbehandlingsanlæg til organisk affald

ReTec har stor erfaring i at bygge forbehandlingsanlæg som turn-key løsninger.

Alle anlæg bliver tilpasset kundens behov og ønsker, men indeholder ofte en buffertank til husholdningsaffald, en snegletransportør, hjertet i anlægget - en SMIMO bioseparator, slurry pumper, transportbånd til reject, automation, installation, idriftsættelse samt træning. 

Fokus på madaffald

Sortering støder vi på dagligt. I vores private husholdninger er der kommet ekstra fokus på madspild, men det kan nok ikke helt undgås, at der i husholdningen vil være et lille behov for at komme af med diverse biologiske rester. Derfor er det nu almindeligt, at resterne fra tilberedningen af mad skal indsamles. Fordelen ved at frasortere madaffald er, at det øvrige affald forbliver mere rent og tørt og derved lettere kan genanvendes. 

Hvad sker der med husholdningsaffaldet?Biogas fra madaffald

Fra madaffald til biogas
Efterhånden er det slået igennem i de fleste kommuner, at husholdningerne skal sortere deres madaffald fra resten af affaldet. Dette vil overvejende ske ved, at kildesorteret organisk dagrenovation (KOD) samles i grønne plastposer, hvor det er ideelt, at agurken er befriet fra plasten og det samme med resten af tunsalaten, som har overskredet den sidste anvendelsesdato. Den grønne pose kommer gennem en bioseparator, hvor plasten sorteres fra, og hvor pulpen bliver klar til yderligere behandling i biogasanlægget.

SMIMO bioseparator   

Hollandske SMICON fremstiller bioseparatorer, der anvendes til husholdningsaffald. Maskinen separerer affaldet samtidig med, at emballagen bliver frasorteret. På den måde opnår brugeren en ren biomasse uden plast osv.

Smicon leverer i dag maskiner til en række forskellige industrier her i blandt fødevareindustrien, hvor Smicons maskiner indgår i genanvendelsen af restprodukter.

  • Velegnet til emballerede og uemballerede levnedsmidler
  • Mindre strømforbrug pr. m3
  • I stand til at håndtere større produkter
  • Et godt slutprodukt med minimalt indhold af restemballage

Forbedring af efterbehandling af plastik

Smicons har produceret en ny skruepresse SP600. Den kan som den første maskine post-adskille fugt og væske fra plastikemballagen i Smimo 120 og Smimo 160 anlæggene. Det resulterer i et endnu lettere emballageflow og en besparelse på op til 50 % i bortskaffelsesomkostninger. Derudover anvendes en højere grad af organisk materiale som en ekstra sidegevinst. Med skruepressens diameter på 600 mm og udførelse i rustfrit stål kan den klare en kapacitet på op til 30 m3/time. 

Læs mere om skruepressen SP600 her

Brochurer

Download brochure om Smicon her

Download brochure om SMIMO120, som kan skifte mellem at kværne madaffaldet og separere emballage fra organisk affald

Download omtale fra Eskilstuna Energi & Miljö her

Video

SMIMO 120 Bioseparator

Har du flere spørgsmål til maskinerne?

- eller andre produktspecifikke ønsker, bedes du venligst kontakte følgende medarbejdere:

Kjeld Jensen

Kjeld Jensen

Ejer

Mail: kje@retec.dk
Mobil: +45 4063 2226

Peter Ry Schmidt

Peter Ry Schmidt

Salgskonsulent

Mail: prs@retec.dk
Mobil: +45 4091 5946

Vær et skridt foran...