Glassortering

Nov. 2020: Går du i sort ved mørkt glas?

Recycling af glas er efterhånden blevet en betydningsfuld industri, og med det nuværende setup med brug af røntgen flourescence og kameraer kan man genbruge op til 74 % af glasskårene.

Indtil videre har den traditionelle sorteringsproces medført en høj tabsprocent, da det mørke glas ender som en del af KSP-strømmen (Keramik - Sten - Porcelæn), hvor det udgør op til 90 % af flowet. Det sker, da man ikke kan adskille mørkt og tykt glas fra KSP, som lyset ikke kan trænge igennem.

Redwave har derfor forbedret deres sorteringsteknik- og software og formået at hæve sorteringsraten med yderligere 50 %. Den nye software kan også nemt integreres i eksisterende sorteringsanlæg. Det betyder, at man ikke længere behøver at investere i yderligere sorteringsanlæg eller ekstra om- og tilbygninger for at kunne håndtere KSP-flowet.

Se her hvordan et anlæg sorterer glas.

Glassortering

Titan fra Teuton

Teuton Z60, afløseren til Z55, er en langsomtgående 1-valset grovneddeler, som med sine 600 HK og store drejningsmoment kan klare næsten ethvert materiale uden at kny. Af forbedringer i forhold til forgængeren kan nævnes: 

  • Mindre oversizes
  • Større kapacitet
  • Lavere forbrug
  • Forbedret køleproces

Bliv klogere på Teuton Z60 her og se nedenfor en video af, hvordan grovneddeleren shredder grønt affald og store rødder

 Teuton Z60

Hvad er ReTec´s DNA?

I den kommende tid vil vi gerne tage jer med om bag kulisserne og give indblik i, hvem vi er, hvad vi står for, og hvad vi laver. 

ReTec er et firma med snart 40 ansatte, hvor vi alle sætter en ære i faglig kunnen og know-how. Vores mål er nemlig, at løsningerne er så enkle og robuste som mulige.

Det gør vi via dialog og sparring hele vejen fra start til slut, men også ved at have leverandører af kvalitetsmaterialer- og maskiner, så vi er sikre på, at løsningen lever op til kundens forventning - også efter ibrugtagning. Vi går dermed benhårdt efter tillid fra vores kunder og langsigtede relationer. Det synes vi gavner alle parter i det lange løb.

Her kan du se en video af vores hovedsæde, med den smukke Haderslev Fjord på den anden side af træerne.

Vær et skridt foran...