Overbåndsmagnet - ReTec

Magnetsortering

Calamit - logo

CALAMIT fra Italien fremstiller forskellige slags magneter til sortering af diverse materialer. De arbejder kontinuerligt på at forbedre industrimagneternes styrke for at effektivisere dem, således at efterfølgende knive, møller og kværne skånes for potentielle nedbrud, for tidlig udskiftning og dyre produktionsstop. 

Derudover benyttes magneter også til at fjerne metaller fra affaldsstrømme, således at metallet kan genanvendes samt at affaldssstrømmen er ren og fri for metaller og dermed også nemmere kan viderebearbejdes. 

Sortering vha. magneter kræver intet energiforbrug i sig selv og kun et minimum af vedligeholdelse. Har man brug for en ekstra magnetisme, er der mulighed for at benytte såkaldte jordmagneter, hvor råmaterialet bliver udvundet og sidenhen sintret i et vacuum. Det sikrer, at man selv ved kompakte formater får en effektiv magnet, som er klar til effektiv og billig frasortering af metaller.

Metalsortering sker typisk på én af to måder: En magnet hænges op over en transportbånd, således at magneten kan "fange" metaller i affaldsstrømmen og separere det over i en stak ved siden af båndet eller via et rystebord. Her ryster bordet hhv. båndet materialet, så det ligger i ét lag på båndet/bordet og en Eddy Current separator dermed nemmere og mere effektivt kan frasortere de ikke-jernholdige metaller.

Klik her for at blive linket videre til CALAMIT’s hjemmeside.

Brochure

Lille flyer om Calamit magnetsortering

Brochure om Calamit magnetseparering

Video

Har du flere spørgsmål til maskinerne?

- eller andre produktspecifikke ønsker, bedes du venligst kontakte følgende medarbejdere:

Hans Jacobsen

Hans Jacobsen

Salgskonsulent

Mail: hhj@retec.dk
Mobil: +45 4412 8112

Vær et skridt foran...