Optisk sortering - ReTec - Redwave

Plastsortering til let emballageaffaldPlastsortering - anlæg til sortering af plast

Saubermacher Dienstleistungs AG er førende på det østrigske marked inden for genanvendelse og affaldsindsamling.
Virksomheden, der blev grundlagt i 1979 af familien Roth, har omkring 3.200 ansatte fordelt på mere end 30 afdelinger i Østrig og udlandet.

Saubermacher indsamler og genanvender affald fra ca. 1.600 kommuner i Centraleuropa og samarbejder med over 40.000 kommercielle og industrielle partnere. 

Krav
Saubermacher krævede en ny, moderne plastsorteringsfacilitet til let emballageaffald. Høj materialegennemstrømning på 7 tons i timen og en usædvanlig høj produktionsrenhed var kravet fra kunden til dette nye anlæg. 

Løsning 
Projektet blev en komplet løsning leveret og installeret i 2007 af BT-Wolfgang Binder GmbH.

Det tog kun 7 måneder at gennemføre hele installationen. 

I hjertet af genvindingsanlægget står 5 REDWAVE-maskiner (2- og 3-vejs udførsel), som adskiller inputmaterialet i seks slutfraktioner.

Output:
PET klar
PET blå
PET grøn
PP
PE
PS

Investering
Saubermacher Dienstleistungs AG investerede omkring 4,5 millioner euro i plastsorteringsanlægget, som står i Graz. 

Sorteringsprocessen i plastsortering

Det indkommende materiale ankommer i gule plastposer. Første trin er åbning og dosering af tilførselsmaterialet, som sker via en poseåbner og doseringstromlen. Tromlen sorterer/opdeler materialet i to fraktioner, afhængig af størrelse. Materiale i overstørrelse får først til pluklinjen og derefter til RDF-linjen. Materiale, under 250 mm, har et 50 mm sold fjernet, og dette føres gennem en overbåndsmagnet, før det når 2 ballistiske separatorer. De ballistiske separatorer opdeler materialet i 2- og 3-dimensionelle fraktioner. 

Den 2-dimensionelle fraktion (papir, kort etc.) transporteres til en anden pluklinje, før den endelig bliver emballeret.

Den 3-dimensionelle fraktion (PET-flasker, PP-kopper og flasker, som har indeholdt vaskemiddel (PE)) transporteres til den første REDWAVE NIR, der positivt frasorterer PET. I PET-linjen sorterer en 3-vejs REDWAVE - med kamera - PET i klar, blå og grønne farvefraktioner. 

Det resterende materiale går derefter til en anden 3-vejs REDWAVE, der sorterer PE og PP.

Den femte REDWAVE i denne proces, fjerner PS fra den endelige materialestrøm.

De adskilte fraktioner kontrolleres derefter ved kvalitetskontrol og plastflaskerne neddeles og opbevares i separate fødekasser inden materialet automatisk presses til baller. Vejen til ballepresseren foregår automatisk via et transportbånd i gulvet. 

 

Du kan hente hele casen her incl. billeder her: Plastsorteringsanlæg til let emballageaffald

Her kommer du retur til Optisk sortering - Redwave 

Video

Video fra anlægget i Østrig, hvor der sorteret plast i forskellige typer:

Vær et skridt foran...