BRT Hartner ballistisk sigte - ReTec

Ballistisk sigte

Den ballistisk sigte BS bruges til separering af flere fraktioner i emballage-, hus-, industri- og blandet byggeaffald. Sigten separerer materialet i 3 fraktioner i kun én arbejdsgang. Inputmaterialet bevæges fremad i både vertikale og horisontale bevægelser vha. padler. Via den vertikale bevægelse bliver materialet blandet godt sammen, hvorved der opnås en god separering og en høj renhedsgrad.

Den ballistiske sigte separerer materialet baseret på dets ”klatreevne”. Rullende og store objekter, sten, flasker og andre hule elementer ender i den nederste del af maskinen (3D), hvor de separeres fra, mens lette og flade materialer, folier, tekstiler og papir til gengæld bevæger sig opad til den øverste del af maskinen (2D). I løbet af denne proces kastes materialet hele tiden op i luften og små ”klæbende” dele som f.eks. fugtig jord eller støv fjernes, når materialet rammer sigten igen. Den tredje fraktion opnås som en sigte-fraktion via de sold-lignende padler. Størrelsen på soldet tilpasses behovet og materialet.  

Man kan justere på båndets hastighed, den ballistiske separation og hvor meget materialet skal blandes ved at ændre på rotationshastigheden. Det er muligt at opnå en renhedsgrad på op til 90 % med en ballistisk sigte.

Den ballistiske sigte har et robust design, som er egnet til kontinuerlig drift, et bredt indsatsområde ift. materialer og har desuden specielle lejer, som er udskiftelige uden, at man skal afmontere akslen. Sigten er derudover udstyret med centralsmøresystem og en special stødabsorberer for hvert paddel. For yderligere at lette vedligeholdelsen er der ingen krumtapaksel.

Det er naturligvis muligt at få forskellige opbygninger, bredder, længder og ekstra udstyr til den ballistiske sigte.

Maskinen drives af en gearmotor med frekvensomformer, hvor drejningsmomentet overføres direkte til padlerne. Sold-gitrene er meget nemme at udskifte, ligesom også den nemme vedligeholdelse sikres via serviceadgange, der er sikret med dørkontakter.

Fordele ved den ballistiske sigte BS:

  • Robust og kompakt opbygning
  • Separering i 3 fraktioner i én arbejdsgang
  • Høj renhedsgrad, uanset materiale
  • Adskillige indstillingsmuligheder
  • Finfraktionen rengøres for vedhæftninger og andre ”klæbende” dele
  • Vedligeholdelsesvenlige aksler og lejre
  • Udskiftelige sold ved padler
  • Enkelt direkte drev

Kapacitet for den ballistiske sigte BS:

Kapacitet 40-45 m3/t til 120-200 m3/h 

 

Er en ballistisk sigte målrettet håndtering af papir noget for dig? Læs mere her

Alternativt kunne skivesigter fra Ecostar eller optisk sortering med Redwave være en mulighed.

Har du flere spørgsmål til maskinerne?

- eller andre produktspecifikke ønsker, bedes du venligst kontakte følgende medarbejdere:

Peter Ry Schmidt

Peter Ry Schmidt

Salgskonsulent

Mail: prs@retec.dk
Mobil: +45 4091 5946

Vær et skridt foran...