Ecostar DDS teknologi - ReTec

DDS - patenteret sigteteknologi

Den patenterede DDS-teknologi (Dynamic Disc Screening) er specielt effektivt ved materialer såsom kompost, træ, biomasse, metaller, dæk, car fluff, RDF/SRF, C&D affald, aske og fremmedlegemer.

DDS er baseret på en række aksler, som er udstyret med hexagonale eller oktagonale diske, som har en flad profil, og som er lavet af Hardox. De er dermed ekstra slidstærke. Materialet glider hen over diskene og er samtidig udsat for en ”hoppende” bevægelse, der separerer affaldet. Finmaterialet falder ned mellem diskene, mens overstørrelserne fortsætter til enden af sigtedækket. Resultatet er rene fraktioner, som er klar til videre bearbejdning.

Ecostar DDS fra siden - ReTec

Anti-tilstopningssystem

Drivakslen er beskyttet af meget slidstærke løse bøsninger, som er uafhængige af selve akslens rotation. Dette forhindrer, at lange og snoragtige dele af materialet, der sigtes, bliver viklet rundt om akslen. Det optimerer separeringen og reducerer sigtens nedetid markant.

Fleksibilitet i driften

Ved hjælp af en omformer er det muligt at variere akslens hastighed og dermed in real-tid justere sigtesektionen (+- 30 %). Sigtesektionerne er tilgængelige fra 10-350 mm. Denne teknologi muliggør hurtigere sigtning.

Fordele ved DDS

  • DDS´ effektivitet gør, at der kun kræves mindre motorer, kun 7,5 kW for 20 tons i timen samt besparelser på op til 70 % i energiforbrug sammenlignet med traditionelle sigter
  • DDS sigter materialerne hurtigere (1 meter pr. sekund) og giver dermed mulighed for kapaciteter på op til 200 tone pr. time
  • DDS muliggør real-tid justeringer på sigtesektionerne (+- 30 %) ved at variere hastigheden vha. en omformer. Det betyder hurtigt tilpasning til materialet.

 

Video

Ecostar DDS:

 

Vær et skridt foran...