Neddeling af plast

CANDI Plastic vælger ny QR-serie til materialegenvinding – ReTec Miljø ApS

CANDI Plastic Recycling begyndte i juli i år at bruge en QR1700 shredder til neddeling af plast. Virksomheden, som ligger i det sydlige Østrig, har specialiseret sig i at indsamle og behandle ikke-farligt affald. Der var flere funktioner der viste sig at gøre den 1-akslede UNTHA bedst egnet til jobbet, eksempelvis alsidighed, lavt energiforbrug og multifunktionel klap.

Omfattende knowhow inden for materiale shredding

Produktionen af shreddere til materiale genvinding har længe været en fast bestanddel af UNTHA’s portefølje og som specialist inden for industriel shredding arbejder UNTHA konstant på at videreudvikle teknologien. Med den særdeles pålidelige QR-serie, har UNTHA formået at kombinere en række fordele i ét enkelt sortiment: Maskinen reducerer omkostningerne for kunden, deres arbejdsgang bliver optimeret og vedligeholdelsesplanen forenkles – alt dette på samme tid.
Efter en periode på 2 år, med omfattende udvikling og forskning, blev QR-serien første gang introduceret på IFAT 2016 i maj og er nu i brug i selskabet CANDI Plastic i det sydlige Østrig.

En all-rounder for CANDI Plastic

CANDI Plastic gik i 2001 ind i branchen for indsamling og behandling af ikke-farligt affald, med fokus på processen med at gøre plastik til genanvendelige granulater.

Virksomheden, der er placeret i Sollenau i det sydlige Østrig, behandler omkring 3.500 tons plast om året. Forventningerne til det nye shredding system var høje: ”Kunden var særligt på udkig efter en maskine, der ville være nem at rengøre og kunne håndtere en række forskellige materialer – især shredding af kabler og big bags var her afgørende”, siger UNTHA projektleder Arno Urbanek.

Vil du vide mere UNTHA’s neddelere? Så se mere på siden her

En kritisk succes faktor: Inddragelse af kunden i udviklingsprocessen.

For at sikre at kundens ønsker blev mødt fuldt ud, forsynede UNTHA CANDI Plastic med en prototype af QR-serien da testene først startede.
Det betød at det var muligt for kunden at deltage i udviklingsprocessen og at alle opdagelser og resultater kunne integreres i fremstillingen og finjusteringen af slutproduktet.

Netop denne proces var en af hovedårsagerne til, at CANDI Plastic valgte en UNTHA maskine. QR1700 formår at kombinere alle de fordele, der var afgørende for CANDI Plastic.
Shredderen håndterer uden besvær alle former for plastik, uafhængig af form, tilstand og egenskaber. Den er let at rengøre takket være dens multifunktionelle klap og dens sold system, der kan sænkes hydraulisk. En sikkerhedskobling beskytter enheden fra skader forårsaget af fremmedlegemer. Shredderen opnår også højere gennemløb i forhold til tidligere modeller, takket være den store diameter på rotoren og det øgede sold areal, alt dette kombineret med en vedligeholdelsesfri presseanordning.

“Indtil videre har QR1700 opfyldt alle mine forventninger. Jeg er specielt imponeret over dens multifunktionelle klap, der gør det let af fjerne fremmedlegemer og rengøre tragten. Takket være den store diameter på rotoren, er shredderen meget alsidig og i stand til at behandle stort set alle former for plastik,” siger Gheorghe Campan, administrerende direktør for CANDI Plastic.

Reducering af omkostninger takket være høj energieffektivisering

Når det kommer til udvikling af nye maskiner, så er effektivisering af energi altid et centralt krav for UNTHA og her er den nye QR-serie ikke en undtagelse. Med en nominel kapacitet på 75 kW – og et robust og universelt knivsystem – kombinerer maskinen maksimal overførselshastighed med et lavt energiforbrug. Denne markante reduktion af energiomkostninger er bare endnu en fordel, der gjorde at CANDI Plastic valgte QR1700.

Flere kunder vælger QR-serien

UNTHA Project leder Arno Urbanek anser det tætte samarbejde med kunden under udviklingsfasen som en kritisk succesfaktor. Takket være netop dette samarbejde, blev de tekniske egenskaber udviklet, så de passer præcist til de krav branchen efterspørger. Det faktum, at kunderne sætter pris på denne tilgang afspejler sig UNTHA’s ordrebeholdning – i forlængelse af CANDI Plastic, har endnu 2 kunder valgt UNTHA QR teknologi i løbet af meget kort tid.

UNTHA shredding teknologi:

Pålidelig shredding der går mere end 40 år tilbage!

UNTHA shredding teknologi udvikler og producerer kundetilpassede, pålidelige shredding systemer der bruges i en lang række anvendelsesområder – lige fra materiale genvinding til oparbejdning af affald til produktion af alternative brændstoffer.

Virksomheden blev grundlagt i 1970 og har hovedkontor i Kuchl nær Salzburg. UNTHA har mere end 150 top kvalificerede medarbejdere og et verdensomspændende salgsnetværk der spænder over 40 lande på alle kontinenter, hvilket placerer dem blandt verdens førende producenter i en ellers voksende og fremadrettet branche.

Case som pdf

Vær et skridt foran...