Balleåbner RDF

ReTec balleåbner ved Spreerecycling

Spreerecycling GmbH & Co. KG er et datterselskab til Hamburger Rieger GmbH. Siden 2013 har de drevet et RDF termisk kraftværk i industriparken Schwarze Pumpe på vegne af Hamburger Rieger GmbH.

Kraftværket er et anlæg til alternative brændselskilder. Her udnyttes den ophobede energi i brændselskilderne i et kombineret kraft/varmeværk, hvor der dannes elektricitet og damp, under høje miljøstandarder og med den nyeste teknologi til hjælp.

Dampen, der bliver produceret, sendes hen til den tilstødende papirfabrik, som benytter det i deres produktion, mens strømmen sendes ud i det offentlige elnet.

Til gengæld bliver både papirfabrikkens restmaterialer og fiberslam samt diverse affald fra kommuner og erhverv genanvendt termisk i anlægget.

Siden 2015 er en ReTec balleåbner blevet brugt til at åbne RDF ballerne. Maskinen er nu i brug i mere end 5000 driftstimer. Alene dette er en god grund til at se, hvordan vores balleåbner klarer det.

Michael Werner hos Spreerecycling fortæller: ”Vi er meget tilfredse, og balleåbneren gør det godt. Den har i løbet af årene også nogle gange fået sin sag for, når den har skullet åbne baller, som indeholder de uundgåelige urenheder. Men den udfører sit arbejde stille, roligt og driftssikkert”.

 

Download casen om Spreerecycling her: Case om balleåbner ved Spreerecycling

Vil du vide mere om vores balleåbnere kan du læse mere her: ReTec balleåbner

Vær et skridt foran...