Untha XR3000C

Østrigsk specialist i genanvendelse af metaller investerer i ny UNTHA XR

Den østrigske specialist i separering, forarbejdning og genanvendelse af metaller, Schaufler, har investeret i en ny maskine fra UNTHA, da virksomheden har i sinde at øge effektiviteten af dens håndtering af skrot i 2020 og fremadrettet.

Firmaet Schaufler, som holder til i byen Ybbs ved Donau er ikke en ny spiller på metalmarkedet, da de har arbejdet med jernholdige og ikke-jernholdige materialer siden 1948. Det stærke hold, bestående af 120 medarbejdere, håndterer kobber, aluminium, zink og rustfrit stål fra skrothandlere, industri, kommunale og private aktører, som de indsamler, sorterer, neddeler og sælger til smelteværker i hele Europa. 

Men ivrig efter at udvikle sig fra et rent handelsselskab til et specialiseret genvindingsfirma, søgte Schaufler et velafprøvet, kraftigt forneddelingssystem, der effektivt kunne behandle metal ”affald”, for at opnå en homogen produktionsfraktion af høj kvalitet, hvilket tillader yderligere separation for at opnå maksimalt genanvendt udbytte.  

Tilbage i marts 2019 blev den velkendte UNTHA XR3000C testet med Schauflers egne materialer. Ledelsen blev imponeret over maskinens høje kapacitet og lave slidtage og har siden investeret i deres egen XR-shredder.

UNTHAs Eco Drive koncept inden for XR-klassen sænker energiforbruget med 75% sammenlignet med standard elektrisk-hydrauliske drevmuligheder.

”I UNTHA har vi endelig fundet en partner, der tog vores ønsker i betragtning og leverede målrettet løsningsorienteret support”, forklarer Paul Losbishler direktør hos Schaufler. ”Vi er især imponeret over maskinens energieffektivitet og vil stærkt anbefale både maskinen og leverandøren til andre.”

Den højtydende løsning er konfigureret til at opnå en kapacitet på 20 tons i timen for kobberkabler, 8 tons for aluminium og 10 tons for kompositter.  

UNTHA's salgschef Daniel Wresnik tilføjer: “XR'en er brugervenlig, let at vedligeholde og som vi beviste med Schauflers test, kan den tilpasses til kundernes meget specifikke krav.”

XR-serien består af yderst økonomisk, langsomt gående en-valset neddelere, der er specielt udviklet til grov, mellemstor og fin neddeling af ubehandlet husholdningsaffald, erhvervs- og industriaffald samt træaffald. Imidlertid gør minimale driftsomkostninger kombineret med maksimal ydeevne disse neddelere til særligt effektive løsninger til genvindingsvirksomheder. Mere en 250 XR’ere er allerede i drift over hele verden.

 

Læs mere om UNTHA XR3000:  UNTHA XR3000

Vær et skridt foran...