Flishugger - JENZ - ReTec

FlishuggerJENZ logo

JENZ producerer en bred vifte af flishuggere til ethvert behov på det professionelle marked. JENZ er et godt brand og har du først købt en kvalitetsmaskine, vil du ved regelmæssig vedligeholdelse kunne have glæde af din maskine i mange år. Skal du skille dig af med din brugte flishugger og er den i god stand, vil der være rift om den, da modellerne fra JENZ har et godt ry.  

De kraftige JENZ flishuggere neddeler hårdt træ og blødt træ med en diameter på op til 80 cm og kan klare op til 430 m3 i timen afhængig af den valgte model. Der er med andre ord en flishugger til ethvert behov.

Kvaliteten og flowet af den grove flis er takket være den opgraderede D1.2 tromle blevet forbedret ligesom også slitagen på tromle og aksler er mindsket. Samtidig er også vedligeholdelsesadgangen blevet forbedret. De gennemførte optimeringer betyder, at tromlen kører roligt og meget stabilt.  
Andre tromler til f.eks. fint flis er mulige.

Der er 4 forskellige soldstørrelser at vælge imellem inkl. én, der er specielt egnet til meget fugtigt materiale. Soldene kan udskiftes uden brug af værktøjer og fra en stående position.

En anden forbedring er, at alle flishuggere med easy2 styring nu er udstyret med CFA System (Chipper Feed Assistant). Det betyder, at systemet selv regulerer indtrækshastigheden via rotorens hastighed. Dermed undgås reversering, hvilket belaster motorens drivkraft, og man formår at udnytte motorens maksimale moment så meget og så jævnt som muligt. I sidste ende betyder det en optimeret fliskvalitet og at en eventuel nedetid på en flishugger holdes på et minimum.

Flishuggere fra JENZ

JENZ flishuggere fås i forskellige modeller. Herunder er en beskrivelse af modellerne.

  • Chippertruck – Flishugger opbygget på lastbil. 
    Et godt overblik og tekniske detaljer omkring den lastbilopbyggede flishugger får du ved at klikke på knapperne: Chippertruck JENZ HEM 583-593 R-Truck / R-Cobra og Chippertuck Hybrid 2.0 
  • Traktordrevne flishuggere – Flishuggeren er drevet via traktorens PTO-aksel. Gå på opdagelse i den spritnye HEM 542 Z
  • Flishuggere på sættevogn – En stor flishugger der er opbygget på sættevogn til at spænde efter traktor/lastbil.
  • Flishuggere på larvefødder – Flishuggeren er opbygget på larvefødder og er ekstra stærk i hårdt terræn.
  • Flishuggere på kroghejs – Flishuggeren er opbygget på en kroghejsramme, hvilket giver yderligere fleksibilitet.
  • Stationære og elektriske flishuggere – JENZ bygger også stationære flishuggere til fx træværker.
     

Til de store chippertrucks er der netop udviklet et helt nyt kabinekoncept, Hack-Thor, som blev præsenteret på Agritechnica messen i november 2023. Hack-Thor kombinerer på allerfineste vis fokus på operatørens komfort med en omkostningseffektiv produktion. Læs mere om det nye Hack-Thor her.

 

JENZ Individuel - når "standard" ikke er godt nok...

Det er nu muligt at få sin drømmemaskine fra JENZ; De tilbyder, at man nu kan få en flishugger eller bioneddeler tilpasset til lige præcis ens behov og ønsker.

Læs mere om mulighederne ved JENZ Individuel her: JENZ Individuel

 

Høj kvalitet med en løsning fra JENZ

Maskinerne fra JENZ er kendetegnet ved høj kvalitet. Firmaet har globalt set leveret mere end 3000 maskiner siden det blev grundlagt. Firmaet er en familieejet virksomhed, hvor man i dag arbejder i 4. generation.

Både flishuggere og sønderdelere produceres siden 2012 CO2-neutralt på JENZ-fabrikken i Petershagen. Den nødvendige varmeenergi kommer fra deres biomassevarmeanlæg, hvor træet stammer fra hjemmelige skove. Solcelleanlæggene på JENZ’ tage forsyner hele produktionen og administrationen med 100 % ren strøm. 

 

Klik her for at blive linket videre til JENZ’s hjemmeside

Er en JENZ flishugger for stor til dit behov? Tjek Vandaele for mindre flishuggere.

Video

Jenz HEM 542 Z:

Jenz HEM 922 DL Terminal:

 Video fra demodag af JENZ HEM 821 DQ Cobra+

Firmapræsentation JENZ

 Chippertruck

 PTO-drevet

 Chippertruck HEM 593 R Cobra:

Jenz HEM 821 Cobra Hybrid:

Har du flere spørgsmål til maskinerne?

- eller andre produktspecifikke ønsker, bedes du venligst kontakte følgende medarbejdere:

Peter Ry Schmidt

Peter Ry Schmidt

Salgskonsulent

Mail: prs@retec.dk
Mobil: +45 4091 5946

Vær et skridt foran...