Robotter sorterer affald

Endnu et robotanlæg fra ZenRobotics finsorterer affald

Sunshine Groupe i Melbourne har investeret i en 3-armet ZenRobotics Recycler (ZRR3) som bliver den første af sin slags i Australien. Anlægget forventes at være fuldt funktionsdygtigt i løbet af foråret 2017.

Sunshine Groupe er et familieforetagende med fokus på genanvendelse gennem fem generationer. Med den seneste investering er det Sunshine Groupes ønske at positionere sig selv som en af Melbournes vigtigste operatører inden for affaldsbehandling.

“Vi tror, at vi gennem ændret tankegang og innovativ teknologi, kan omdanne affald til værdifulde ressourcer. Vi vil opnå dette ved at udfordre den konventionelle affaldsbehandling og ved at gøre brug af nye og innovative genanvendelsesteknologier”, fortæller Tom Buxton, direktør i Sunshine Groupe.

Sunshine Groupe har årligt en affaldsmængde på 120.000 tons, som man nu ønsker at kunne identificere bedre, for at gentænke og genbruge affaldet. Når den sammenblandede mængde ankommer til sorteringsanlægget, vil den ved første station blive sorteret ud i de ønskede fraktioner. Efter at affaldet er blevet sorteret gennem disse processer, vil materialerne blive overført til det ypperste robotsorteringsanlæg. Her vil ZRR3, produceret af ZenRobotics og leveret af Robots in Waste, anvende sine sensorer med høj præcision og kunstig intelligens til at sortere præcise og rene materialetyper fra affaldsstrømmen.

“Hos Sunshine Groupe, tror vi på bæredygtighed og netop derfor, har vi investeret i den mest avancerede genbrugsteknologi i verden”, opsummerer Tom Buxton.

Vil du vide mere om robotsortering fra ZenRobotics? Så se mere på siden her

Stigende interesse for robot-genbrugsteknologi

Det australske marked ser meget lovende ud for ZenRobotics forhandler Jim Duncan fra Robots in Waste.

”Interessen for systemet er rigtig stor, da mange virksomheder er klar over, at udviklingen går mere og mere mod cirkulær økonomi. Udviklingen følges med stor interesse og netop derfor, er det dejligt at have et anlæg at vise frem”, fortæller Jim Duncan.

Din mulighed i Danmark

Skulle du og din virksomhed være interesseret i at optimere dine forretningsprocesser inden for affaldssortering, skal I altid være velkomne til at kontakt ReTec. Vi har forhandlingen af ZenRobotics anlæg i Danmark, og vil altid have muligheden for at vise jer et anlæg, hvis interessen haves.

Kontakt vores salgskonsulent Peter Ry Schmidt for yderligere informationer på tlf.: 4091 5946 eller mail prs@retec.dk

Vær et skridt foran...