Robotsortering omkostningsbesparelser

Betydelige omkostningsbesparelser og et kæmpe spring i effektiviteten

Det svenske affaldshåndteringsfirma Lundstams Återvinning AB  har installeret et ZenRobotics anlæg i den nordlige del af Sverige.

Lundstams særskilte mål er at genanvende så meget af affaldet som er menneskeligt muligt. Det, der er sjovt ved det er, at de virkelig ikke kan bruge mennesker til at opnå dette mål.

- Med en effektiv manuel proces kan mennesket klare omkring 200 pluk på en time. De to robotter kan håndtere ca. 4.000 pluk. Det er en enorm stigning i effektiviteten, fortæller Mattias Marktin, adm. direktør hos Lundstams.

 ZRR Lundstams

Tusinder af euros spares hver måned

Ud over den bemærkelsesværdige stigning i effektiviteten hjælper systemet også med at reducere mængden af det affald, der skal brændes. Dette resulterer i betydelige omkostningsbesparelser.

Ved at kunne reducere det affald, vi er nødt til at forbrænde, er omkostningsbesparelserne ret store. Sammenlignet med et par måneder tilbage, da vi ikke havde robotten, sparer vi ca. 20.000 euro hver måned, afslører Marktin.

Ved hjælp fra robotten er de partikler, der til sidst skal bortskaffes, betydeligt mindre. Dette har vist sig at være meget nyttigt, især i den nordlige del af Sverige, hvor bortskaffelsesfaciliteter kan være ret langt væk. Det har været en enorm fordel for os, siger Marktin.

Rentabilitet og effektivitet går hånd i hånd

På grund af de positive oplevelser er det let at anbefale robotter fra ZenRobotics til enhver affaldshåndteringsvirksomhed, der ønsker at se fremskridt i deres produktionsprocesser.

Det, der er positivt for genvindingsbranchen er, at det er godt før miljøet, men også godt for virksomhedens rentabilitet. Set i dette perspektiv vil jeg kraftigt anbefale at investere i sådan en robot, konkluderer Marktin.

 

Nysgerrig på mere robotsortering?  Se og læs mere her:  Robotsortering

Vær et skridt foran...