Dec. 2021: Selvlærende robotsorteringsanlæg til affald kommer til Danmark

ReTec har sammen med Solum A/S indgået aftale om at etablere det første ZenRobotics robotsorteringsanlæg i Danmark. Anlægget, som vil komme til at sortere brændbart affald, storskrald, metal, træ og plast, vil stå færdig i sommeren 2022.

Læs historien om det nye AI-drevne affaldssorteringsanlæg her.

Ny JENZ flishugger idriftsat 

Julen kom tidligt for Brian fra MM Bioenergi; En helt ny model flishugger, en JENZ 583 Z, blev leveret på hans fødselsdag. Flishuggeren er bl.a. udstyret med den forbedrede og kraftige D1 rotor, Epsilon kran, griber, Woodracker, kamerasystem, 2 værktøjskasser, fodtaste, mini joysticks og automatisk centralsmøringssystem af de vigtigste smøresteder. Det letter arbejdet rundt omkring maskinen og vedligeholdelsen af den.

Se en video fra idriftsættelsen her.

Idriftsættelse JENZ flishugger - ReTec

Genanvendelse af plast

Plast er ét af de materialer, som der er stor opmærksomhed på i forbindelse med genanvendelse og som giver god miljømæssig mening at genanvende. Redwave er eksperter i recycling af plastik og er én af de førende indenfor området, hvor de bl.a. har etableret flere innovative plastsorteringsanlæg rundt omkring i verden. Her optimerer Redwave sorteringsprocessen, reducerer omkostningerne og øger kapaciteten. 

Læs mere om optisk sortering af plast her.

Redwave anlæg - ReTec

Vær et skridt foran...