ReTec balleåbner

Dec. 2023: Balleåbner idriftsættes ved kraftvarmeværk

I starten af denne måned fandt én af årets sidste leverancer sted; Denne gang med en balleåbner til MEC Bioheat & Power (aka Maabjergværket), som efter 12 år med deres gamle "Bertha" (som i øvrigt var vores første balleåbner nogen sinde) nu følte, at det var tid til at få opgraderet til en ny "Martha".

Martha arbejder sig igennem RDF baller ved affaldsenergianlægget med ca. 72 tons i timen og bidrager på den måde til både varme og el til beboerne i og omkring Holstebro og Struer.

Her kan du se billeder fra leveringen og idriftsættelsen.

Vil du vide mere om vores balleåbnere, kan du læse mere her.

Levering af balleåbner - ReTec

Rejsegilde for robotsorteringsanlæg

I sidste uge havde Solum i Roskilde rejsegilde. Det nye ZenRobotics robotsorteringsanlæg kommer til at holde til i den nye 13 meter høje telthal, hvor robotarmene fremadrettet skal sortere ca. 25.000 tons byggeaffald om året.

Sorteringen sker via forskellige sensorer og en intelligent software, som "lærer" at genkende de forskellige bestanddele i affaldet, og dermed hele tiden bliver hurtigere og mere præcis i sorteringen. Der er en renhedsgrad på op til 98 %.

Robotsorteringsanlægget er dermed et skridt i den rigtige retning ift. at øge genanvendelsesgraden indenfor byggeaffald, som i øjeblikket udgør ca. 40 % af den samlede affaldsmængde i Danmark.

Læs mere om robotsorteringsanlæg her. 

Rejsegilde robotsorteringsanlæg - ReTec

Vær et skridt foran...