Grovneddeler - neddeler - TEUTON - ReTec

TEUTON Z 60 - langsomtgående grovneddeler

Eggersmann - Teuton

Neddeler leverer færdigvare i et step

I 2017 introducerede Eggersmann TEUTON Z55, en langsomtgående neddeler, som har vist sig at være en stor succes. Succesen skyldtes, at maskinen er i stand til at neddele næsten alle slags materialer og samtidig levere et slutprodukt af høj kvalitet ved hjælp af forskellige sold muligheder. Indtil da, var det nødvendigt at køre materialet 2 gange igennem lignende maskiner. Men med TEUTON kan slutproduktet produceres i en arbejdsgang uden at kapaciteten forringes, da der er en stor frihøjde under rotoren.

Nu afløses denne model af efterfølgeren TEUTON Z60, der har endnu flere fordele i forhold til de krævende og alsidige opgaver. Maskinen kan arbejde både med og uden sold og er konstrueret på en sådan måde, at to sold kan opbevares på maskinen. Udvalget af sold størrelser, som er varieret, gør det nemt at opnå det ønskede slutprodukt. Den 3.000 mm lange rotor, der er hydraulisk drevet, kan justeres i hastighed op til 40 o/min. Ved overbelastning reverserer maskinen automatisk, varigheden af dette kan indstilles.  

TEUTON Z60, endnu mere alsidig og større køleproces

Den nye langsomtgående neddeler Z60 har nu 600 hk og kan anvendes til mere udfordrende materialetyper, da den har et større drejningsmoment. Foruden en ansigtsløftning sikrer en ny rotor og tænder i ny udførsel en bedre kapacitet. Aflæsserbåndet på 7,45 m er trinløs justerbar i højden til en maksimal aflæsserhøjde på 5 m. Takket være to nye kølere med kortere kreds er en nedkøling af transmissionsolien ikke længere en nødvendighed.        
Det fornyede kølesystem sikrer, at køleluften trækkes ind foran og i siden og blæses ud igen helt øverst i maskinen. Dette sikrer at føreren aldrig udsættes for farlig varme. Takket være top-air-forfiltret har neddeleren derfor fornyet og større køleproces, så motoren ikke mister sin kraft ved hårde arbejdsindsatser.

Let tilgængelighed sikrer nem vedligeholdelse

Store vedligeholdelsesluger har fra starten sikret let adgang til rotor og motorrummet. Adgangen er nu blevet udvidet med en indbygget praktisk stige. Ud over let adgang til enhederne, der skal vedligeholdes, fungerer neddeleren meget omkostningseffektivt med hensyn til produktionskapacitet i forhold til brændstofforbruget. Dette muskelbundt fås på hjul, larvefødder eller i en stationær version.  

Simpel maskine

TEUTON neddelingsenhed fra Eggersmann GmbH, består af 4 dele – rammen, valser, sold systemet og vedligeholdelsesdør med aftagelig modklinge.

Tre meter lang er valserne og udstyret med 30 aftagelige værktøjer. Dens simple og solide design giver mulighed for hurtig og fleksibel justering mellem valseværktøj og modklinge. Afhængig af kravene, er der mere end ti forskellige justeringsindstillinger til rådighed for at justere den ønskede størrelse på slutproduktet.

Når materialet har passeret modklingen, falder det på det valgte sold, som omslutter den nederste del af rullen. Slutproduktet bestemmes efter størrelsen på soldet.

TEUTON neddeler de mest forskelligartede materialer i forskellige fraktioner – med maksimal ydelse. For optimal tilpasning til forskellige opgaver kan TEUTON desuden udstyres med mange typer værktøjer, modklinger og sold. Denne grad af fleksibilitet er helt unik på markedet.

Særlige kendetegn for TEUTON Z 60

 • Valsen, der er udstyret med tænder i v-formede rækker (mindst en tand altid i indgreb) trækker materialet, der skal rives ovenfra, gennem et modblad, der kan justeres i 10 trin
 • 30 udskiftelige neddelings tænder i tre rækker fordelt over rulleoverfladen
 • Variabel slutfraktionstørrelse på grund af værktøjsfri skæreafstandsjustering
 • Option – ekstra højde på tragt med let montérbar væg uden brug af værktøj
 • Forøgelse af tragtkapaciteten fra ca. 4 m3 til ca. 7,3 m3 ved brug af dobbeltsidet tragtudvidelse
 • Soldsystem kan skiftes uden brug af værktøj (80 mm – 250 mm)
 • Hydraulisk svingbar vedligeholdelsesdør for let adgang til neddelingskamret
 • Store og brede transportbånd for maksimal materialeudlæsning
 • Udlæsningshøjde på op til 5 meter
 • God opbevaringsplads
 • Hydraulisk / mekanisk drev

Brochure

TEUTON Z 60

Kundereference

Silkeborg Genbrug og Affald fik den første TEUTON 55 Z leveret i september 2019. De er yderst tilfredse med grovneddeleren, som klarer deres udfordringer med at neddele bigbags og landbrugsfolie. 
Læs her om deres gode erfaringer: Ny maskine på affaldscenter æder alt

Video

Demodag af langsomtgående grovneddeler TEUTON Z 55, hvor stort brændbart neddeles:

Film om langsomtgående grovneddeler TEUTON Z 55:

Har du flere spørgsmål til maskinerne?

- eller andre produktspecifikke ønsker, bedes du venligst kontakte følgende medarbejdere:

Peter Ry Schmidt

Peter Ry Schmidt

Salgskonsulent

Mail: prs@retec.dk
Mobil: +45 4091 5946

Bart Lansink

Bart Lansink

After Sales Service

Mail: bla@retec.dk
Tlf: +45 7370 9250

Tilmed dig nyhedsbrevet