TEUTON Z 60

Den nemme 1-valsede neddeler, der leverer færdigvarer i et step

I 2017 introducerede Eggersmann TEUTON Z55, en langsomtgående neddeler, som har vist sig at være en stor succes. Succesen skyldtes, at maskinen er i stand til at neddele næsten alle slags materialer og samtidig levere et slutprodukt af høj kvalitet ved hjælp af forskellige sold muligheder. Indtil da, var det nødvendigt at køre materialet 2 gange igennem lignende maskiner. Men med TEUTON kan slutproduktet produceres i en arbejdsgang uden at kapaciteten forringes, da der er en stor frihøjde under rotoren.

Nu afløses denne model af efterfølgeren TEUTON Z60, der har endnu flere fordele i forhold til de krævende og alsidige opgaver. Maskinen kan arbejde både med og uden sold og er konstrueret på en sådan måde, at to sold kan opbevares på maskinen. Udvalget af sold størrelser, som er varieret, gør det nemt at opnå det ønskede slutprodukt. Den 3.000 mm lange rotor, der er hydraulisk drevet, kan justeres i hastighed op til 40 o/min. Ved overbelastning reverserer knuseren automatisk, varigheden af dette kan indstilles.  

TEUTON Z60, endnu mere alsidig og større køleproces

Den nye langsomtgående neddeler Z60 har nu 600 hk og kan anvendes til mere udfordrende materialetyper, da den har et større drejningsmoment. Foruden en ansigtsløftning sikrer en ny rotor og tænder i ny udførsel en bedre kapacitet. Aflæsserbåndet på 7,45 m er trinløs justerbar i højden til en maksimal aflæsserhøjde på 5 m. Takket være to nye kølere med kortere kreds er en nedkøling af transmissionsolien ikke længere en nødvendighed.        
Det fornyede kølesystem sikrer, at køleluften trækkes ind foran og i siden og blæses ud igen helt øverst i maskinen. Dette sikrer, at føreren aldrig udsættes for farlig varme. Takket være top-air-forfilteret har neddeleren derfor fornyet og større køleproces, så motoren ikke mister sin kraft ved hårde arbejdsindsatser.

Let tilgængelighed sikrer nem vedligeholdelse

Store vedligeholdelsesluger har fra starten sikret let adgang til rotor og motorrummet. Adgangen er nu blevet udvidet med en indbygget praktisk stige. Ud over let adgang til enhederne, der skal vedligeholdes, fungerer neddeleren meget omkostningseffektivt med hensyn til produktionskapacitet i forhold til brændstofforbruget. Dette muskelbundt af en knuser fås på hjul, larvefødder eller i en stationær version.  

Simpel maskine

TEUTON neddelingsenhed fra Eggersmann GmbH, består af 4 dele – rammen, valser, sold systemet og vedligeholdelsesdør med aftagelig modklinge.

Valserne er 3 meter lande og er udstyret med 30 aftagelige værktøjer. Modkammen har 19 tænder. Dens simple og solide design giver mulighed for hurtig og fleksibel justering mellem valseværktøj og modklinge. Afhængig af kravene, er der mere end ti forskellige justeringsindstillinger til rådighed for at justere den ønskede størrelse på slutproduktet.

Når materialet har passeret modklingen, falder det på det valgte sold (option), som omslutter den nederste del af rullen. Slutproduktet bestemmes efter størrelsen på soldet.

TEUTON for-knuser de mest forskelligartede materialer i forskellige fraktioner – med maksimal ydelse. For optimal tilpasning til forskellige opgaver kan TEUTON desuden udstyres med mange typer værktøjer, modklinger og sold. Denne grad af fleksibilitet er helt unik på markedet.

Særlige kendetegn for TEUTON Z 60

 • Valsen, der er udstyret med tænder i v-formede rækker (mindst en tand altid i indgreb) trækker materialet, der skal rives ovenfra, gennem et modblad, der kan justeres i 10 trin
 • 30 udskiftelige neddelingstænder i tre rækker fordelt over rulleoverfladen
 • Variabel slutfraktionsstørrelse på grund af værktøjsfri skæreafstandsjustering
 • Option – ekstra højde på tragt med let montérbar væg uden brug af værktøj
 • Forøgelse af tragtkapaciteten fra ca. 4 m3 til ca. 7,3 m3 ved brug af dobbeltsidet tragtudvidelse
 • Soldsystem kan skiftes uden brug af værktøj (80 mm – 250 mm)
 • Hydraulisk svingbar vedligeholdelsesdør for let adgang til neddelingskammeret
 • Store og brede transportbånd for maksimal materialeudlæsning
 • Udlæsningshøjde på op til 5 meter
 • God opbevaringsplads
 • Hydraulisk / mekanisk drev
 • Smart stand-by-modeL; Teuton skifter selv over i stand-by mode, når maskinen ikke længere fødes, ligesom den også selv går igang igen ved fødning
 • Centralt vedligeholdelsespunkt - let vedligeholdelse

Tilvalgsmuligheder til Teuton Z 60:

 • Værktøjsfrit og udskifteligt soldsystem (80-250 mm)
 • Radiosystem (kæde=serie)
 • Trækdrev, som gør det muligt at flytte maskinen vha. et radiosystem (kun sættevogn)
 • Befugtningsanlæg
 • Kugleadapter således at grovneddeleren lettere kan manøvreres vha. et hjullæsser
 • Softpads (kædeplader 400 mm bred, som kan udskiftes enkeltvis)
 • Værktøjsfri tragtforhøjelse 400 mm
 • Speciallakering
 • Automatisk smøreanlæg
 • Forvarmning (230 V / 110 V) -20 til +50o omgivelsestemperatur

Er Z60´eren lige til den gode side ift. kapacitet og kræfter, så er den mindre og kærreopbyggede Z50 en god mulighed. Læs mere om Teuton Z50 her.  Har du brug for et finere output, bør en støjsvag og eldreven Untha neddeler overvejes kraftigt.

Brochure

TEUTON Z 60

Kundereference

Silkeborg Genbrug og Affald fik den første TEUTON 55 Z leveret i september 2019. De er yderst tilfredse med grovneddeleren, som klarer deres udfordringer med at neddele bigbags og landbrugsfolie. 
Læs her om deres gode erfaringer: Ny maskine på affaldscenter æder alt

 

Video

Film om langsomtgående grovneddeler TEUTON Z60:

Film om langsomtgående grovneddeler TEUTON Z60, hvor den neddeler grønt affald:

Demodag af langsomtgående grovneddeler Teuton Z55, hvor brændbart neddeles:

Film om langsomtgående grovneddeler Teuton Z55:

Vær et skridt foran...