Milevender Backhus A65 - ReTec

Milevender / Kompostvender fra Eggersmann BACKHUS

Eggersmann kompostvender

BACKHUS betragtes i dag som en af verdens førende firmaer indenfor produktion og udvikling af milevendere / kompostvendere. Det bekræftes også af de mange solgte maskiner siden 1982, hvor Backhus blev grundlagt af den daværende ejer Friedrich Backhus, som havde speciale indenfor behandling af kompost og affaldsprodukter fra landbruget.

I 1985 blev den første BACKHUS kompostvender idriftsat og siden den dag har udviklingen taget fart. I 1989 blev de første maskiner eksporteret fra det tyske firma, og i 1995 leverede man den dengang største milevender til dato – BACKHUS 4.80 – som har en vendekapacitet på 5.000 m3/time og en arbejdsbredde på 8 m.

Siden 2009 har ReTec været forhandler af BACKHUS-maskiner i Danmark og Sverige.

Inden for milevenderne opdeles BACKHUS-serien i forskellige segmenter. De mindste modeller er BACKHUS A 30 og A 38, mens BACKHUS A 45, A 50 og A 55 tilhører det mellemstore segment. De mest avancerede maskiner, BACKHUS A 60, A 65 og A 75, udgør den øverste klasse.

BACKHUS A 45 til A 75 adskiller sig fra hinanden primært kun i vendekapaciteten og selve maskinstørrelsen - det omfattende standardudstyr og de mange tilpasningsmuligheder er det samme for alle modeller i segmentet. Selv den mindste BACKHUS A 38 inkluderer allerede mange af de samme elementer, der findes i de større modeller, men den er designet til at opnå en balance mellem kompakt størrelse og reducerede omkostninger uden at gå på kompromis med Eggersmann's høje udstyrsstandard.

Milevendere med meget standardudstyr:

 • Eggersmann TRACK Control: Eggersmann TRACK Control er en belastningsafhængig kørestyring med en integreret grænselastregulator. Maskinerne tilpasser automatisk fremdriften til modstanden på rotorbladene.
 • Mange rotorfunktioner: Rotorens hastighed kan justeres trinløst, hvilket giver operatøren maksimal kontrol under kørslen. Derudover kan rotorbladene også vendes, og efter behov kan de hæves uafhængigt af maskinrammen.
 • Tilpasning til terræn: De hydrauliske larvefødder-rensere har en automatisk tilpasning til terrænet. De glider derfor let hen over ujævnheder, hvilket skaber en "flydende" fornemmelse. Dette forhindrer, at materiale fra milen kommer under maskinens understel, hvilket giver en fremragende trækkraft. Ved behov kan larvefødder-renserne justeres individuelt fra førerkabinen.
 • Panorama-kabine: Panorama-kabinen med 360 graders view tilbyder ekstraordinær komfort. Med solskærm hele vejen rundt, aircondition, varme, Bluetooth-radio og et luftaffjedret førersæde gør det arbejdet så behagelig som muligt.
 • Bordcomputer: En 12,1 tommer TFT touch-skærm resulterer i en yderst intuitiv betjening af maskinerne. Alle vigtige oplysninger om maskinen er samlet her og er let forståelige.
 • Vedligeholdelsesplatforme: Med arbejdsplatformene integreret i køl- og motorhjelme er BACKHUS A 45 til A 75 særligt nemme at vedligeholde. Når hjelmene åbnes, folder platformene sig automatisk ud og giver fri adgang til alle komponenter.
 • Hydraulisk bagklap: Bagklappen reducerer forskydning af komposten i begyndelsen af kørslen og bidrager derved til endnu bedre pladsstyring.
 • Avanceret kølesystem: BACKHUS har automatisk reverserbare motor- og hydraulikolie-kølere, som også kan betjenes manuelt. Luftindtaget er placeret i midten af maskinen og er yderligere beskyttet af aftagelige trapezformede beskyttelsesplader, hvilket gør rengøringen let.

Stort udvalg af optioner til kompostvenderne:

 • Befugtnings- og koncentrat-sprøjteanlæg: Vi tilbyder et befugtningsanlæg, der gør det nemmere at styre komposteringsprocessen. Vandet tilføres ved hjælp af en trådløst forbundet slangetromle, der automatisk styrer slangen. Du kan også vælge en koncentrat-sprøjteanlæg for mere præcis kompostering.
 • Eggersmann Management System: Dette system tilpasser automatisk motorens hastighed til belastningen på hydrauliksystemet. Det sikrer en jævn og konstant kørsel og kan reducere brændstofforbruget med op til 15%.
 • Sideskifter: De selv-kørende BACKHUS milevendere udnytter allerede pladsen ved milerne godt. Med en sideskifter kan du yderligere styre materialets placering, så du nemt kan organisere komposteringsområdet ved at flytte milen en enkelt milebredde til siden.
 • Membran-rulle: En membran-rulle reducerer lugt og støv, og det hjælper med at optimere komposteringsprocessen ved, at det f.eks. forhindrer udtørring eller gennemvædning af milen. Ved at rulle den brugte membran op og rulle et nyt ud på en rulle, som er placeret på maskinens for- og bagside, sparer du tid og beskytter milerne bedre.
 • Kamerapakke: Maskinerne kan udstyres med tre kameraer, der giver dig bedre udsigt (én på hver side og én på bagklappen). En skærm i førerkabinen viser dig de forskellige vinkler.
 • Mobilkabine: Panoramakabinen findes også i en mobilversion, hvor kabinen kører sidelæns ned af maskinen. Det gør det nemt at flytte maskinen til forskellige steder ligesom det også letter af- og påstigningen.
 • XL-larvefødder-rensere: Med XL-larvefødder-rensere kan du øge milebredden for en A38 med 200 mm og for A45-A75 med 300 mm.
 • Deponiudgave: Til meget ujævn grund uden belægning eller asfaltering anbefaler vi en deponiudgave med store larvefødder-ensere og bredere understel, der giver mere trækkraft og mindre jordtryk.
 • Understel: Alle milevendere udstyres standard med larvefødder med udskiftelige gummipuder. Det er dog også muligt at vælge mellem broplader, svejste stålplader og den førnævnte deponiudgave. Derudover er det muligt at få en milevender på hjul.
 • Og meget mere...

Kort oversigt over Backhus milevenderne:

Maskine Milebredde Med XL larvefødder-rensere Milehøjde Vendekapacitet
A30 3,0 m - 1,3 m 700 m3/h
A38 3,8 m 4,0 m 1,9 m 1500 m3/h
A45 4,5 m 4,7 m 3,3 m 3000 m3/h
A50 5,0 m 5,3 m 2,4 m 4000 m3/h
A55 5,5 m 5,8 m 2,5 m 4500 m3/h
A60 6,0 m 6,3 m 2,7 m 5000 m3/h
A65 6,5 m 6,8 m 2,9 m 5500 m3/h
A75 7,5 m 7,8 m 3,3 m 7000 m3/h

Ønsker du at vide mere om milekompostering og behandlingsprocessen af organisk materiale, kan du finde en forklaring på DAKOFA’s hjemmeside.

Download Backhus produktkatalog

Maskinoversigt over Backhus milevendere

Her kan du læse lidt mere om de enkelte modeller.

Optisk sortering af husholdningsaffald

Milevender Backhus A30

Optisk sortering af RDF

Milevender Backhus A38

Optisk sortering af plast

Milevender Backhus A45

Optisk sortering af metal

Milevender Basckhus A50/A55

Optisk sortering af glas

Milevender Backhus A60/A65

Optisk sortering af pap og papir

Milevender Backhus A75

Video

Har du flere spørgsmål til maskinerne?

- eller andre produktspecifikke ønsker, bedes du venligst kontakte følgende medarbejdere:

Peter Ry Schmidt

Peter Ry Schmidt

Salgskonsulent

Mail: prs@retec.dk
Mobil: +45 4091 5946

Vær et skridt foran...